INFO

Aloha!

Welkom bij PURA SUP! SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’ en dat doen wij bij PURA, met een team van enthousiaste en zeer ervaren docenten, al sinds 2013 op de Maasplassen in Roermond vanaf locatie BeachClub Koers Zuid. Op het gras aan de oever staat onze turquoise Mercedes oldtimer bus, ons startpunt van de SUP activiteiten. 

We zien je graag on board, good vibes only!

X Team PURA

TEAM

Eigenaar & docente WIENEKE VAN DER AA
SUPyoga is ontstaan op Hawaii waar de bakermat van surfen ligt. Extra brede boards werden gebruikt om golfjes te pakken als er weinig wind was. Op die boards kon je ook staan, peddelen en dus ook yoga beoefenen! Yoga en surfen gaan hand in hand en de twee sporten zijn samen een krachtige combinatie.

De Roermondse yogadocente Wieneke van der Aa vertrok daarom ook naar Maui, Hawaii om SUPyoga te leren van de echte maestro’s op de Grote Oceaan. Ze volgde er een internationaal erkende SUPyoga teacher training als aanvulling op de yoga & pilates opleidingen die ze reeds gevolgd had. Tevens bekwaamde ze zich meer in SUPtechnieken en volgde een ‘rescue cursus’ van deze snel groeiende watersport.
Filmpje Wieneke op Hawaii in maart 2014 (zwart broekje, zwart topje)

Vanaf 2014 geeft Wieneke SUPyoga op de Maasplassen en vanaf 2016 kun je naast SUPyoga ook ‘gewoon’ SUPles volgen, wat echt een aanrader is voor alle leeftijden! Tevens geeft Wieneke samen met Marleen Backx van SupClub Nederland de enige erkende SUPYOGA teacher training van Nederland ism het Watersportverbond sinds 2017. Meer over Wieneke.

Het PURA SUP docenten team:

Joris
Josie
Dennis
Valerie
Agnes
Christa
Rosa