SUP 4 HEALTH

Dit event is helaas al voorbij!
Wil je weten hoe het was? LEES HET HIER!

SUP MARATHON VOOR SCHONE RIVIEREN
VRIJDAG 18 SEPTEMBER 2020

Wieneke van der Aa & Bart Scholtissen gaan op 18 september een marathon* suppen op de Maas tussen Maastricht en Roermond om geld op te halen voor het goede doel ‘Schone Rivieren’. Zij willen aandacht vragen voor de troep in de rivieren en op de oevers en zo hun steentje bijdragen om onze wereld mooier en schoner te maken. 

Beiden vinden de natuur een onmisbare tool voor de gezondheid van lichaam & geest. In het bos wandelen, suppen op het water: Limburg heeft veel te bieden om je goed te voelen. Laten we er samen zorg voor dragen dat die natuur ook gezond blijft!
Scroll naar beneden voor meer achtergrond info over het WHY van deze SUPtocht!

* Yep, da’s 42,195 kilometer!

DONEER HIER


DONEER HIER

STEUN ONS!
WAT KUN JIJ DOEN? 

  • Een stuk mee suppen! JAJAJA, we kunnen wel wat SUPport gebruiken! Doe mee met de ‘paddle in’ en SUP mee om ons te onthalen in Roermond. Meer info HIER, klikkieklikkie!

  • Ons aanmoedigen langs de route! Houd onze Social Media in de gaten voor updates hierover. We maken de route & vermoedelijke ‘langssuptijden’ spoedig bekend!

  • Ons feliciteren op het eind, als we aankomen op vrijdagavond 18 september 2020  in Roermond @Beachclub Koers Zuid. Verwachte aankomsttijd wordt gedeeld via Social Media. Instagram: @BartScholtissen  ,  @wieneke_vanderaa


SPONSOREN: 

Wil jij hier bij staan? Neem dan contact op!

DE ROUTE:


WAAROM?
Het verhaal erachter, de motivatie voor deze tocht

Wieneke van der Aa is bekend van haar yogastudio die ze in 2013 opende en haar SUP-bedrijf in Roermond, dat sinds kort een tweede locatie in Maastricht heeft gekregen. Vorig jaar kwam haar debuutroman Seks, drugs & yoga uit. Wieneke heeft drie kinderen en woont in Roermond. 

WIENEKE: “2020 is voor de wereld een groot transformatiejaar. Persoonlijk betekende dit voor mij dat ik de knoop door hakte in maart om mijn yogastudio in Roermond te sluiten, ook al liep deze goed en had ik er 7 jaar fulltime aan gewerkt, omdat ik voelde dat dit niet meer mijn pad was. Daarnaast had ik een break through op mentaal vlak, na een korte break down eerlijk gezegd 😉 Ik liet oude coping mechanismes achter me, verwerkte eindelijk een eerder weggestopt trauma, én ik stopte met alcohol drinken.

Deze events samen zorgden voor het wegsmelten van een immer sluimerende depressie, meer balans in mijn leven: een gevoel van ‘flow’, vrijheid, geluk en in contact staan met mezelf. Ik was veel meer buiten, ik genoot van bos, nog meer van het water zoals ik ervoor al deed en ik laadde weer helemaal op. Daardoor kon ik beter zorgen voor mijn kinderen, stond ik in betere verbinding met de mensen om me heen, kon ik meer aandacht geven aan mijn SUPbedrijf én is er weer ruimte gekomen om iets te betekenen voor de wereld. Make this world a better place!

Op 18 september 2020 word ik 40 jaar. Waar ik me normaal gesproken een flink stuk in de kraag zou zuipen en de volgende dag zou wegkwijnen in een allesoverheersende kater… ga ik dit jaar een marathon suppen op mijn verjaardag (en de volgende dag kermen van de spierpijn waarschijnlijk!). Yep, een marathon! Van Zuid-Limburg naar Roermond: 42,195 kilometer (of iets meer). Om aandacht te vragen voor ‘mental health issues’ zoals burn-out, depressie, verslaving, angststoornissen en de rol die natuur & beweging daarin kan spelen om ze te verlichten. 

Wat ik suppend helaas vaak tegen kom, is heel veel troep in hetwater en op de oevers; onze wateren zijn vervuild, de oevers liggen bezaaid met plastic en vuilnis. Ook met onze bossen en natuurgebieden gaat het niet goed. Planten en dieren worden met uitsterven en klimaatverandering bedreigd. En juist die natuur kan ons allemaal helpen om ons te verbinden met wie we echt zijn, met de aarde, met elkaar. We leven allemaal op dit kleine stukje aarde, en we zouden er eigenlijk beter voor moeten zorgen.”


Bart Scholtissen is bekend van zijn bedrijf ‘BackToYourNature coaching’ dat hij in 2014 startte na een lange carrière in de universitaire wereld. Daarnaast is hij een van de Academy instructors die nieuwe instructeurs opleiden in de Wim Hof Methode, staat hij regelmatig op een podium om te spreken over verbinding en mindset, en neemt hij ’t liefst mensen mee de natuur in om hen te helpen weer krachtiger in t leven te staan.


BART: “Van vastgeroeste neurowetenschapper, tot Back To Your Nature coach en soul scientist… Mijn reis naar mezelf is na een aantal intense persoonlijke gebeurtenissen en een flinke burn-out in 2013/2014 pas echt goed op gang gekomen. Door rock bottom aan te tikken in de burnout, boven niet meer van beneden kunnen onderscheiden en m’n leven aan me voorbij te zien vliegen zonder dat t me nog raakte, ben ik erachter gekomen waarom ik hier op deze planeet ben.
Om samen een mooiere plek van deze planeet te maken. En dit gaat naar mijn mening het beste door andere mensen te helpen wanneer ze vast lopen, hen weer waarde te laten creëren in het leven door mensen er bewust van te maken dat we eerst beter voor onszelf moeten zorgen, daarna pas echt goed voor anderen kunnen zorgen, en dan samen beter voor deze planeet gaan zorgen die we met z’n allen in bruikleen hebben van onze achterkleinkinderen. Na de burn-out heb ik de academische wereld dus achter me gelaten, die schoen paste niet meer. Ik ben met m’n eigen bedrijf m’n eigen weg gaan creëren. Wellicht het meest spannende maar ongetwijfeld ook het meest gave besluit ooit. Ik heb de natuur omarmd en neem nu mensen individueel en in teamverband op allerlei plekken op de wereld de natuur mee in en help mensen zo met weer in contact komen met hun eigen natuur.

Op die manier ben ik ook met SUPpen in aanraking gekomen en organiseer ik onder andere ieder jaar een SUPexpeditie in de Noorse fjorden. De verbinding en rust die je vanaf je SUP kan ervaren is voor mij een magische ervaring. En zo ben ik ook met Wieneke in contact gekomen… Na een eerste rondje samen SUPpen was er meteen een goede klik en toen ze me vertelde over haar gekke plan om een marathon te gaan SUPpen, was ik er snel uit dat ik dat wel een gave uitdaging zou vinden. Twee jaar geleden rende ik bv. een keer een ultramarathon in de Zwitserse Alpen, beklom met mn vriend Wim Hof al een aantal keren een berg in mn zwembroek bij temperaturen die tot -35 onder nul reikten en ik ben groot fan van Pipi Langkous’ motto: ‘Ik heb t nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’.

We kunnen met ons lichaam veel meer dan we ooit kunnen denken. Onszelf helen, elkaar helen, de planeet helen. Stress en alle daaruit voortvloeiende ‘geestelijke en mentale gezondheid issues’ zijn een van de grootste kostenposten voor onze maatschappij. Terwijl de oplossing voor veel van deze zaken wellicht wel eenvoudiger is dan ze op het eerste gezicht lijkt. Beter voor onszelf zorgen, gezonder eten, meer bewegen, en bovenal meer de natuur in. Want onze lichamen zijn natuur. En omdat we onszelf te lang boven de natuur geplaatst hebben is er bijzonder veel disbalans ontstaan. Tijd voor verandering dus!! Door een betere verbinding met onszelf zijn we ook in staat een betere verbinding met elkaar te hebben en kunnen we er samen zorg voor dragen dat onze achterkleinkinderen ook nog van deze mooie planeet kunnen genieten.”STEUN ONS : STEUN HET GOEDE DOEL SCHONE RIVIEREN,
dat mede mogelijk gemaakt wordt door o.a. PLASTIC SOUP FOUNDATION

DONEER HIER

SUPer bedankt!

Bart & Wieneke

CONTACT > suplimburg@gmail.com